آمادگی کشاورزان برای ذخیره سازی مرکبات شب عید
به گزارش عینک گوچی، تهران(پانا) - رئیس اتحادیه باغداران با اشاره به این مطلب که ذخیره مرکبات از تمام استان ها بر حسب احتیاج تنظیم بازار است می گوید از انجائیکه مرکبات جزو پرمصرف ترین محصولات کشاورزی محسوب می گردد، دولت باید بتواند با بخش های آزاد که واردات میوه را انجام می دهند و در استان ها ارائه می دهند رقابت کند و جلوی افزایش قیمت را بگیرد.
عنایت الله بیابانی، رئیس اتحادیه باغداران در گفت وگو با خبرنگار مالی پانا در پاسخ به این سوال که چه اقداماتی برای ذخیره سازی میوه زمستانی انجام شده تا از افزایش قیمت میوه در شب عید جلوگیری گردد،گفت: معمولا برای جلوگیری از گرانفروشی در ایام عید که همه مردم این مراسم را به عنوان مراسم سنتی می دانند ذخیره سازی محصولات زمستانی در گذشته صورت می گرفته و در سال جاری هم بناست که چنین کاری انجام گردد.
وی اضافه نمود: ذخیره مرکبات از تمام استان ها بر حسب احتیاج تنظیم بازار خواهد بود و مرکبات جزو پرمصرف ترین محصولات کشاورزی است. در خصوص میوه هایی مانند سیب و انگور هم ذخیره سازی انجام می گردد.البته کشاورزان در تمام سطوح چه در خصوص کیوی و مرکبات و چه در خصوص سیب اعلام کردند که آماده ذخیره سازی هستند.
رئیس اتحادیه باغداران گفت:این اقدام باید توسط معاونت بازرگانی سازمان تعاون روستایی انجام گردد. چون تعاونی ها کار ذخیره سازی را انجام می دهند تا امکانات را در اختیار بگیرند و بر حسب احتیاج هر استان که سازمان تعاون روستایی یا وزارت جهاد کشاورزی و وزارت صمت اعلام نمایند این احتیاجها مشخصا به مسئولان بازرگانی هر شهرستان ارائه می گردد و طبیعی است که آنها باید هزینه محصول را پرداخت نمایند.
وی اضافه نمود:این نهادها، میوه را از کشاورزان دریافت می نمایند.از آنجاییکه، کشاورزان عضو تعاونی ها هستند، کالای خودشان را در انبارها امانت می گذارند که بعدا دستمزد خود را دریافت نمایند.
بیابانی گفت: کشاورزان آذربایجان غربی به صورت مکتوب اعلام کردند که 300 هزار تن سیب درختی را در سردخانه ها نگهداری می نمایند به امید اینکه در ایام عید در اختیار سازمان توزیع نماینده قرار دهند.
وی در ادامه اضافه نمود:کلیه تعاونی ها از بخش خصوصی تشکیل شده، و به این صورت که مجموعه باغداران، اتحادیه باغداران استان و شهرستان را تشکیل می دهند، و اتحادیه کشاورزانی که در ارومیه و استان آذربایجان غربی هستند، میوه سیب یا کیوی را در مازندران هماهنگ می نماید.
رئیس اتحادیه باغداران اضافه نمود: تجربه پیروزی که در گذشته انجام شد و از بلبشو و اقدامات عجولانه واردات جلوگیری می کرد، این بود، از آنجاییکه میوه فصلی بیشتر تمرکز روی استان های خاص دارد و به لحاظ آمادگی و تجربه خاصی که کشاورزان استان دارند، دستورالعملی به انها داده می گردد تا با استفاده از آن دستورالعمل ها، برای هر استانی تعداد صندوق هایی که احتیاج استان است با اسم و رسم تهیه نماینده تدارک ببینند و با تعداد محصولی که در جعبه ها است ارائه گردد که این اقدام، تجربه پیروز گذشته بوده که انجام می گردد.
رئیس اتحادیه باغداران در پاسخ به این سوال که چند درصد ذخیره سازی محصولات کشاورزی توسط دولت انجام می گردد، گفت: ذخیره سازی بر حسب احتیاج دولت است. دولت باید بتواند با بخش های آزاد که واردات میوه را انجام و در استان ها ارائه می دهند، رقابت کند و جلوی افزایش قیمت را بگیرد.
وی در پاسخ به این سوال که بخش خصوصی در رابطه با ذخیره سازی و انبار محصولات کشاورزی دارای چه کمبودهایی است، گفت: وقتی صحبت از تعاونی می کنیم، تعاونی ها تشکیل شده از تولیدنمایندگانی که از شهرستان های مختلف عضو تعاونی هستند و همه انها تعاونی استان را تشکیل می دهند. بخش خصوصی، دلال ها و افرادی که به شکل آزاد در بازار میوه هستند را تفکیک می نماید و برای جلوگیری از گرانفروشی این آمادگی در اتحادیه ها و تعاونی ها وجود دارد که تولیدنمایندگان در آن حضور پیدا نمایند و محصولشان را به دولت ارائه نمایند.
بیابانی اضافه نمود: تجربه گذشته ما این بود، برای اینکه محصول را به موقع نگهداری و عرضه کنیم، انبارهای مناسبی تهیه کردیم که در واقع، قدم پیروزی برای نگهداری و ذخیره سازی است. مرحله بعد از نگهداری این بود که ذخیره سازی بر حسب احتیاجهایی است که در استان های مختلف است.به طور مثال، دولت برای یکی از اعضای تعاونی 200 تن ذخیره سازی مشخص تکلیف می نماید، این عضو 500 تن برداشت محصول دارد می تواند 300 تن را به صورت آزاد عرضه کند ولی آن 200 تن مابقی را متعهد می گردد که به شکل سورت شده، بسته بندی شده و استاندارد شده تحویل دولت دهد.
منبع: خبرگزاری پانا