تمام ویژگی های سامانه کارپوشه ملی ایرانیان
به گزارش عینک گوچی، کارپوشه ملی ایرانیان با هدف کمک به تسهیل شدن فرآیندهای پستی شکل گرفته و دیگر نیازی نیست که مردم برای ارتباط با حاکمیت مراجعه حضوری داشته باشند و می توانند با ایجاد اکانت کاربری، درخواست های خود را در این سامانه به ثبت برسانند.
به گزارش خبرنگار گروه علمی و دانشگاهی عینک گوچی، الکترونیکی شدن فرآیند درخواست مردمی از نهادهای دولتی و ارائه سرویس و خدمات به مردم در بستر دیجیتال از دغدغه هایی است که بنا شده در دولت الکترونیک حل شود.
دولت الکترونیک، یکی از پروژه های مهمی است که تاکنون توانسته در برخی از حوزه ها نظیر سلامت و اقتصادی پیشرفت خوبی داشته باشد.
پیش از این رضا باقری اصل دبیر شورای اجرایی سازمان فناوری اطلاعات در نشست خبری، آماری از پیشرفت دولت الکترونیک ارائه کرده بود.
امیر ناظمی، معاون وزیر و رئیس سازمان فناوری اطلاعات نیز در توئیتر با قرار دادن این اینفوگرافی نوشت: کاربر ایرانی بخش عمده ای از اطلاعات بهداشت و سلامت خود را از طریق اینترنت کسب می کند؛ به همین دلیل سلامت الکترونیک فراتر از پرونده سلامت و نسخه است. درمان محوری گرایش نظام سلامت است که به سلامت الکترونیکی نیز به ارث رسیده!
وی در ادامه نوشت: دولت الکترونیک فرصت بازسازی نظام اداری ما نشده است
یکی از برنامه هایی که توسط وزارت ارتباطات و فناوری اطلاعات دنبال می شود، ایجاد فضایی مناسب برای ارائه خدمت در تمام زیر مجموعه های این وزارتخانه است. هفته گذشته نیز دو نهاد شامل شرکت ملی پست و سازمان فناوری اطلاعات با انعقاد تفاهم نامه ای از راه اندازی سامانه ملی کارپوشه ایرانیان خبر دادند.
اما این کارپوشه چیست و چگونه می تواند به تحقق دولت الکترونیک کمک کند؟
کارپوشه ملی ایرانیان با هدف کمک به تسهیل شدن فرآیندهای پستی شکل گرفته است. بر این اساس، دیگر نیازی نیست که مردم برای ارتباط با حاکمیت مراجعه حضوری داشته باشند و می توانند با ایجاد اکانت کاربری، درخواست های خود را در این سامانه به ثبت برسانند.
همچنین، از طریق این سامانه می توانند مراحل مختلف انجام فرآیند را مشاهده کنند و در جریان انجام آن قرار گیرند، طبق گفته های مسؤولان در مراسم انعقاد تفاهم نامه، این سامانه تا 4 ماه آینده راه اندازی می شود.
انتشار فراخوان عضویت در کارپوشه ملی ایرانیان
امیر ناظمی معاون وزیر ارتباطات و رئیس سازمان فناوری اطلاعات در گفت وگو با خبرنگار گروه علمی و دانشگاهی عینک گوچی، درباره سامانه کار پوشه ملی ایرانیان اظهار کرد: این سامانه برای سهولت انجام فرایندهای ارتباطی مردم با نهادهای دولتی و حاکمیتی به وجود آمده است و فراخوان عضویت در آن در این هفته منتشر می شود.
وی تأکید کرد: در این سامانه 11 استارت آپ با کاربران بیش از 1 میلیون با ما همکاری دارند و از این طریق می توان شاهد ایده های خلاقانه و کاربردی بود.
ناظمی شرح داد:براساس برنامه ریزی اجرا شده، سامانه ملی کارپوشه ایرانیان تا چهار ماه آینده به صورت رسمی راه اندازی می شود.
در سامانه ملی کارپوشه ایرانیان، برای هر ایرانی یک حساب کاربری ایجاد می شود که همه مکاتبات از طریق این سامانه انجام می شود.دستگاه ها از مراجعه کنندگان می خواهند که فرم ها را در سامانه تکمیل کنند و دیگر نیازی به استفاده از فرم های کاغذی نیست |
حفظ محیط زیست با حذف فرم های کاغذی ادارات
همچنین، محمدرضا قادری عضو هیأت مدیره شرکت ملی پست در گفت وگو با خبرنگار گروه علمی و دانشگاهی عینک گوچی،گفت: در سامانه ملی کارپوشه ایرانیان، برای هر ایرانی یک حساب کاربری ایجاد می شود که همه مکاتبات از طریق این سامانه انجام می شود.
وی ادامه داد: دستگاه ها از مراجعه کنندگان می خواهند که فرم ها را در سامانه تکمیل کنند و دیگر نیازی به استفاده از فرم های کاغذی نیست.
قادری تأکید کرد: با این روش هم مراجعه کنندگان تمامی مستندات خود را دارند و هم با کاهش استفاده از کاغذ، محیط زیست نیز حفظ می شود.
ارائه خدمات کارپوشه ملی ایرانیان به صورت رایگان است
اما حسین نعمتی مدیرعامل شرکت ملی پست در گفت وگو با خبرنگار گروه علمی و دانشگاهی عینک گوچی، خبر از وکالت پست برای افراد کم بضاعت داد و گفت: نزدیک به 24 درصد مردم، یا دسترسی مناسبی به اینترنت ندارند و یا سواد دیجیتالی ندارند تا بتوانند در این سامانه فعالیت های خود را انجام دهند.
وی تأکید کرد: به همین منظور، شرکت ملی پست به عنوان وکیل آنها، وظیفه ثبت و ارسال مدارک را بر عهده دارد البته تعرفه های این فعالیت رایگان است اما برای استفاده از این بستر در اپلیکیشن های همکار با کارپوشه که بخش خصوصی را شامل می شوند، نرخ هایی در نظر گرفته می شود.
ایجاد سامانه کارپوشه ملی ایرانیان، یک میانبر برای حل مسائل دولت الکترونیک است، اما فقط آن چاره ساز نیست و یک شبه جادو اتفاق نمی افتد. |
جادوی یک شبه در تحقق دولت الکترونیک اتفاق نمی افتد
مرتضی متواضع کارشناس فناوری اطلاعات نیز در گفت وگو با خبرنگار گروه علمی و دانشگاهی عینک گوچی، درباره این اقدام شرکت ملی پست و سازمان فناوری اطلاعات تأکید کرد: متاسفانه بیشترین مراجعه حضوری درخواست کنندگان ارتباط با نهادهای دولتی به دفاتر پیشخوان دولت برای پیگیری درخواست هاست.
وی شرح داد: ایجاد سامانه کارپوشه ملی ایرانیان، یک میانبر برای حل مسائل دولت الکترونیک است، اما فقط آن چاره ساز نیست و یک شبه جادو اتفاق نمی افتد.
این کارشناس فناوری اطلاعات اضافه کرد: با وجود راه اندازی این سامانه همچنان مشکل دولت الکترونیک وجود دارد و تحقق آن نیاز به فرهنگسازی دارد.
کمتر از 4 ماه دیگر، سامانه کارپوشه ملی ایرانیان راه اندازی می شود اما باید دید که این پروژه می تواند نتایجی را که ازآن انتظار می رود را برآورده کند و آیا می تواند یک پروژه پیروز در کارنامه وزارت ارتباطات باشد؟
منبع: خبرگزاری فارس