افزایش ظرفیت پذیرش پرستاران، بدون بازار کار
به گزارش عینک گوچی، شریفی مقدم گفت: سیاست های وزارت بهداشت باعث شده است که 20 هزار نفر از فارغ التحصیلان کشور بیکار باشند.

محمد شریفی مقدم، دبیرکل خانه پرستاری ایران در گفت وگو با خبرنگار ، اظهار کرد: سیاست های بهداشتی درمانی ایران بین گروه های مختلف یکسان نیست و سیاست هایی چند گانه است به طوری که در پرستاری، طی 10 سال گذشته، ظرفیت رشته 200 درصد افزایش داشته است.
او ادامه داد: تعداد 12 هزار نفر در رشته پرستاری فارغ التحصیل شده اند و به صورت پنهان وضعیت پرستاری دو برابر شده است؛ این کار با بهانه برطرف کمبود نیاز پرستار و بدون فراهم کردن زیرساخت های لازم اجرا شده است.
شریفی مقدم اضافه کرد: سیاست های وزارت بهداشت باعث شده است که 20 هزار نفر از فارغ التحصیلان کشور بیکار باشند.
به بهانه نبود پزشک در مناطق محروم کارانه های میلیون پرداخت می شود
دبیرکل خانه پرستاری ایران گفت: در گذشته ظرفیت پذیرش پرستاران به شکل چشمگیری افزایش پیدا کرد، اما این کار بدون فراهم کردن بازار شغل پرستاری در کشور اجرا شده است؛ در حوزه تخصص، به بهانه نبود پزشک در مناطق محروم، کارانه های چند ده میلیون تومانی به برخی از متخصصان پرداخت می شود.
او اظهار کرد: انحصار بازار پزشکی در حوزه ای مانند جراحی، در اختیار گروه خاصی است به طوری که اگر تعداد متخصصان رشته خاصی افزایش یابد در پی آن، میزان حقوق این افراد کاهش پیدا می کند.
شریفی مقدم اضافه کرد: باید تعداد متخصصان را به حدی برسانیم که از مهاجرت مردم شهرستان به مراکز استان و تهران جهت مداوای بیماریشان جلوگیری شود.
توقف پذیرش در رشته مراقبت سلامت از مهر 98/ حذف نام کمک بهیار از دوره های آموزش پرستاریاو بیان نمود: تعرفه پزشکی چند سال گذشته در قالب طرح تحول نظام سلامت حدود 300 درصد افزایش پیدا کرده است و این مقدار برای پزشکان تا 10 سال آینده کافی است.
دبیرکل خانه پرستاری ایران گفت: افزایش تعرفه پزشکان منطقی نیست و به جای پرداخت به این موضوع باید به اجرا نشدن قانون تعرفه خدمات پرستاری مصوب سال 86 پرداخت تا این مشکل هرچه سریع تر برطرف شود.
او اضافه کرد: در سیستم پزشکی، 7 هزار نوع تعرفه تعریف شده است و پولی برای پرستاران باقی نمی ماند؛ یکی از دلایل مهم مهاجرت پرستاران، منزلت پایین اجتماعی و میزان دریافتی کم آن ها به علاوه تبعیض نسبت به پزشکان است.
دبیر کل خانه پرستاری ایران گفت: بزرگترین مشکل کنونی پرستاران، تبعیض است؛ اگر پول یا امکاناتی با توجه به شرایط کشور وجود ندارد این مساله باید برای تمام افراد یکسان باشد.
منبع: باشگاه خبرنگاران جوان