افزایش چند برابری سرعت انتقال کرونا در هوای مرطوب
به گزارش عینک گوچی، دانشمندان استرالیایی در تازه ترین مطالعات خود، دریافتند رطوبت تاثیر زیادی در افزایش سرعت انتشار ویروس کرونا دارد.
به گزارش خبرنگار ، دولت ها تا به امروز در مهار شیوع ویروس افسار گسیخته کرونا در جهان ناتوان بوده اند، با این حال، دانشمندان به طور گسترده در حال تحقیق بر روی رفتار کووید- 19 هستند و تلاش دارند مردم را نسبت به این مسئله آگاه کنند. یکی از مواردی که دانشمندان در این زمینه بر آن توجه ویژه دارند قابلیت جابجایی و ماندگاری ویروس در محیط است.
دانشمندان استرالیایی به تازگی تحقیقات وسیعی را در زمینه طول عمر ویروس کرونا در محیط انجام دادند. یافته های محققان نشان داد کووید-19 می تواند برای هفته ها بر روی پول، لیوان و دیگر سطوح باقی بماند. متخصصان اعلام کردند برخی جنبه های این تحقیقات حقایق ترسناکی را آشکار می کند.
برای مثال، دانشمندان مشاهده کردند ویروس کرونا به شدت قدرتمند شده است و می تواند برای 28 روز در سطوحی مانند صفحه تلفن همراه هوشمند و اسکناس در دمای 20 درجه سانتیگراد باقی بماند، این در حالی است که ویروس آنفلوآنزا تنها می تواند برای 17 روز بر روی این سطوح زنده بماند.
دانشمندان می گویند اگر چه کووید 19 نسبت به ویروس آنفلوآنزا بر روی سطوح مقاوم تر و بادوام تر است، اما این ویروس همانند سایر ویروس های خانواده کرونا نسبت به افزایش دما بسیار آسیب پذیر است. تحقیقات نشان می دهد زمانی که دمای محیط به 40 درجه سانتیگراد برسد طول عمر ویروس کرونا بر روی سطوح به کمتر از یک روز کاهش می یابد.
یافته های محققان استرالیایی این موضوع را تایید می کند که ویروس کرونا در هوای سرد طول عمر بیشتری نسبت به هوای گرم دارد به همین دلیل هم در فصول سرد سال بر شدت شیوع و مرگبار بودن کرونا افزوده می شود.
محققان تاکید دارند تحقیقات ما ابعاد بیشتری از رفتار ویروس را آشکار می کند و همین امر می تواند به ما در مبارزه با کووید- 19 کمک کند. این تحقیقات بار دیگر اهمیت شستن مرتب دست ها با آب و صابون و نیز ضدعفونی کردن سطوح را نشان می دهد.
به گفته دانشمندان، ویروس کرونا در سطوح صاف و نرم تمایل بیشتری به ماندگاری نسبت به سطوح پرمنفذ دارد. مردم باید نسبت به رعایت نکات بهداشتی برای قطع زنجیره شیوع ویروس توجه لازم را داشته باشند. استرالیا یکی از پیروز ترین کشور های جهان در مهار و کنترل شیوع ویروس کرونا در جهان بوده است. تا به امروز 27 هزار نفر در این کشور به کووید- 19 مبتلا و از این میان، تنها 900 نفر جان خود را از دست داده اند.
دانشمندان دانشگاه نیکوزیا قبرس تاثیرات دما و رطوبت را در شیوع کووید 19 مورد مطالعه قرار دادند. در این مطالعات، دانشمندان به بررسی بخار قطرات تنفسی و تاثیرات آن در شیوع ویروس کرونا در جامعه پرداختند. این تحقیقات نشان داد زمانی که درجه حرارت بالا و به طور همزمان رطوبت هوا کم باشد، به طور قابل توجهی از قدرت زیست پذیری (زنده ماندن) ویروس کرونا کاسته می شود. همچنین زمانی که رطوبت هوا بالا باشد، در هر دمایی توانایی ویروس کرونا برای انتقال به وسیله هوا و رطوبت افزایش می یابد. وقتی رطوبت به 90 درصد می رسد کووید- 19 می تواند به راحتی تا 6 متر را در هوا طی کند.
محققان در این مطالعه با بررسی شیوع ویروس کرونا در دهلی نو، پایتخت هند در ماه ژوئیه (تیرماه) در یافتند با همزمانی افزایش دمای هوا و رطوبت، شمار مبتلایان به کرونا به میزان قابل توجهی در این شهر افزایش یافته است. در طی همین یک ماه شمار مبتلایان به کووید- 19 در دهلی از 87 هزار به 135 هزار نفر جهش یافت. محققان این تئوری را مطرح کردند که احتمالا قطرات تنفسی (و نیز آب دهان حاوی ویروس کرونا) در زمان تبخیر به وسیله رطوبت بالای هوا می توانند به راحتی جا به جا شوند.
تحقیقات در گذشته انتقال راحت ویروس کرونا به وسیله هوا را تایید کرده بود. دانشمندان دانشگاه ادینبورگ کشف کردند ویروس کرونا می تواند به راحتی به وسیله هوا مسافت بیشتری را طی کند و در جهات مختلف در محیط پخش شود. این یافته ها گزارش پیشین سازمان جهانی بهداشت مبنی بر احتمال انتقال ویروس کرونا به وسیله هوا را تایید می کند.
این تحقیقات نشان می دهد شیوع ویروس کرونا به وسیله هوا به هیچ عنوان تابع جهت باد نیست و این ویروس می تواند در جهت های مختلف در محیط پخش شود؛ همین امر نگرانی ها درباره شیوع ویروس کرونا در جامعه را بالا می برد.
دکتر آنتونی فائوچی، رئیس موسسه ملی آلرژی و بیماری های عفونی آمریکا در این باره گفت: هنوز نمی دانیم الگوی انتقال ویروس کرونا در هوا چگونه است، اگر تایید شود ویروس کرونا می تواند به طور قابل توجهی به وسیله هوا جا به جا شود، اقدامات جدیدی باید از سوی دولت اجرایی شود.
دانشمندان آمریکایی می گویند ویروس کرونا می تواند بیش از 2 متر در هوا حرکت کند و فاصله 2 متری افراد از یکدیگر کافی نیست و هر چقدر افراد بتوانند فاصله خود از دیگران را افزایش دهند، می توانند بیشتر به کاهش شیوع ویروس کرونا کمک کنند. میزان فاصله ای که افراد باید در یک مکان از دیگران داشته باشند، به عوامل مختلفی بستگی دارد.
جریان هوا، سیستم تهویه مناسب، میزان زمانی که افراد با یکدیگر در ارتباط هستند، میزان تراکم جمعیت و استفاده کردن یا نکردن افراد از ماسک از جمله مواردی است که در میزان فاصله اجتماعی انسان ها از یکدیگر موثر است. برای مثال، در محیط هایی که تهویه نامناسب است و جریان هوا وجود ندارد، ویروس کرونا می تواند مدت زمان بیشتری در هوا معلق باقی بماند و به راحتی در جهت های مختلف حرکت کند. از این رو بهتر است در این مکان ها میزان فاصله میان افراد بیشتر شود. همچنین در مکان هایی با تراکم جمعیت بهتر است افراد فاصله بیشتری از یکدیگر داشته باشند.
متخصصان می گویند حتی مواردی همچون سخن گفتن، فریاد زدن (برای مثال در کنسرت یا استادیوم ها)، آواز خواندن و سکوت کردن جمعیت از جمله مواردی هستند که در معین میزان فاصله افراد از یکدیگر تاثیرگذار است. زمانی که افراد فریاد می زنند، می توانند به راحتی ویروس را در هوا منتشر کنند و کرونا می تواند به راحتی جهت طولانی را در هوا طی کند.
لینسی مار، متخصص بهداشت عمومی دانشگاه ویرجینیا در این باره می گوید: به نظر من فاصله 2 متری افراد در محیط های اجتماعی مناسب است، اما این میزان کمترین حد فاصله است و افراد تا حد امکان فاصله خود از دیگران را حفظ کنند. از طرفی باید توجه داشت که فاصله بیش از دو متر از دیگران خطر شیوع ویروس به وسیله هوا را به صفر نمی رساند.
منبع: باشگاه خبرنگاران جوان