معرفی چند تا از خوشمزه ترین سوغاتی های دنیا

به گزارش عینک گوچی، به طور کلی سوغاتی هر شهر و کشور مربوط به تاریخ، فرهنگ و سنت آن منطقه است، بعضی از سوغاتی ها ماکت کوچک شده ساختمان ها معروف، بعضی دیگر صنایع دستی و بعضی دیگر نیز خوراکی های خوشمزه محلی و سنتی هستند.

معرفی چند تا از خوشمزه ترین سوغاتی های دنیا

غذا ها و شیرینی های سنتی هر نقطه از جهان را می توان به عنوان یکی از محبوب ترین سوغاتی های آن منطقه به حساب آورد، معمولا این خوراکی ها تنها در آن منطقه تهیه می شوند و یا بهترین نوع آن ها مربوط به آن منطقه است، به عنوان مثال معروف ترین سوغاتی های خوشمزه کشور ایران پسته، زعفران و گز می باشند، در این مقاله قصد داریم به آنالیز خوشمزه ترین سوغاتی های جهان بپردازیم.

ایران: زعفران

کمتر کسی را می توان یافت که با سوغاتی های معروف کشورمان آشنا نباشد، زعفران ایران در تمام نقاط جهان معروف بوده و افراد برای داشتن مقدار اندکی از آن حاضرند هزینه بسیار بالایی را پرداخت نمایند، ارزش بسیار بالای زعفران سبب شده است که آن را به عنوان طلای سرخ بشناسند. زعفران نوعی گل بوده که در نقاط مختلفی از جهان مانند کشور های اسپانیا، آمریکا و ایتالیا کاشته می شود اما بهترین نوع آن متعلق به ایران بوده و امروزه به عنوان یکی از سوغاتی های گران قیمت محسوب می شود، البته کشور ایران دارای سوغاتی های خوراکی دیگر نیز می باشد که در ادامه به آنالیز آن ها خواهیم پرداخت.

مرغوب ترین زعفران ایران مربوط به استان خراسان بوده و به طور کلی از آن به عنوان سوغات مشهد یاد می نمایند، گفتنی است که امروزه این گیاه ارزشمند در سایر شهر های ایران کاشته می شود اما کیفیت آن ها به مراتب پایین تر از زعفران خراسان می باشد.

این گیاه ارزشمند مصارف دارویی و غذایی بسیاری دارد، زعفران در انواع غذا های ایرانی به عنوان رنگ و طعم دهنده مورد استفاده قرار می گیرد، معروف ترین مصارف دارویی آن می توان به درمان افسردگی و نشاط آور بوده اشاره کرد.

گفتنی است که امروزه با بالا رفتن قیمت این گیاه، افراد سودجو اقدام به تقلب در فروش آن می نمایند، به عنوان مثال بعضی با استفاده از روش های خاص وزن آن را بالا می برند، عده ای دیگر به جای زعفران گیاهی شبیه به آن به نام گل رنگ را به فروش می رسانند، پس اگر قصد تهیه زعفران را دارید، مراقب از این قبیل تقلب ها باشید.

تاریخچه نامگذاری این گیاه به عنوان زعفران به طور دقیق تعیین نبوده اما بعضی افراد معتقد اند که این واژه از زبان عربی به زبان فارسی راه یافته و در گذشته نام این گیاه زرپران بوده است.

ترکیه: قهوه ترک

همانطور که می دانید قهوه ترک یکی از معروف ترین و محبوب ترین سوغاتی های کشور ترکیه بوده که در سرتاسر جهان هواداران بسیاری دارد. گفتنی است که قهوه ترک در سایر نقاط جهان نیز فراوری شده اما مرغوب ترین نوع آن در کشور ترکیه به فراوری می رسد، از معروف ترین شرکت های فراوری نماینده این قهوه می توان به Kurukahveci Mehmet Efendi اشاره کرد. مناطق مختلف جهان نظیر خاورمیانه، قفقاز، بالکان و آفریقا را می توان از اصلی ترین مصرف نمایندگان قهوه ترک دانست، همچنین جالب است بدانید که مردم محلی کشور ترکیه اصلی ترین مصرف نمایندگان این نوع قهوه بوده و اگر به خانه آن ها دعوت شوید اولین نوشیدنی که به شما تعارف خواهند کرد، قهوه ترک می باشد.

سرو قهوه ترک: این قهوه معمولا در ظروف مسی کوچکی به نام جذوه با آب داغ جوشانده و دم می شود، برای دم کردن این نوع قهوه کافی است پودر قهوه را با آب داغ کمی بجوشانید، گفتنی است که جوشاندن بیش از حد قهوه باعث بد شدن طعم آن خواهد شد، این نوع قهوه به سه نوع تلخ، نیمه شیرین و شیرین سرو می شود.

قهوه ترک در زمانی به کاملا داغ است سرو شده و همچنین تمام لرد های آن درون فنجان ریخته می شود، یکی از رسومات جالب در رابطه با این نوع قهوه، دریافت فال قهوه می باشد.

تفاوت این قهوه با قهوه آمریکایی در طعم و میزان کافئین آن می باشد، به طوری که قهوه آمریکایی کمی تلخ تر بوده اما قهوه ترک کافئین بیشتری دارد.

فرانسه: پنیر کممبر

فرانسه یکی از زیبا ترین نقاط جهان می باشد، در این کشور سوغاتی های خوراکی بسیاری وجود دارد اما بعضی از آن ها مانند نان باگت امکان اینکه به عنوان سوغاتی آورده شود را ندارد. فرانسه یکی از فراوری نمایندگان معروف پنیر در جهان به حساب می آید، در این کشور انواع پنیر های خوشمزه فراوری می شود، یکی از معروف ترین سوغاتی های خوراکی این کشور پنیر سنتی آن بوده که به نام کممبر Comembert شناخته می شود.

پنیر کممبر نوعی پنیر خامه ای بوده که از شیر گاو تهیه می شود، ساختار این پنیر نیز بسیار نرم می باشد. تاریخچه این پنیر به سال 1791 باز می شود، در آن سال شخصی به نام مارل هارل که یک کشاورز در منطقه کممبر از شهر نورماندی بود پیروز به تهیه این نوع پنیر شد، گفتنی است که این مورد تنها شواهد تاریخی به جا مانده از این پنیر بوده و ممکن است که تاریخچه فراوری آن مربوط به پیش از قرن 18 میلادی باشد. طعم بسیار مناسب پنیر کممبر سبب محبوبیت آن در بین مردمان این کشور شده است، در اواخر قرن 19 میلادی با توسعه فرانسه، تهیه این پنیر در کارخانه های صنعتی امکان یافت.

روش تهیه پنیر کممبر: بهترین نوع پنیر کممبر در کشور فرانسه به صورت سنتی تهیه شده و به طور خلاصه روش تهیه آن به توضیح زیر است:

برای تهیه این نوع پنیر ضروری است شیر گاو با نوعی باکتری به نام مزوفیلیک را ترکیب نموده و سپس مایه پنیر به آن اضافه شود، پس از آن پنیر را در قالبی از جنس چوب می ریزند، پنیر کممبر بعد از گذشت 2 روز آماده شده و کپک پنی سیلیوم به آن اضافه می شود. گفتنی است که برای تهیه این نوع پنیر از شیر غیر پاستوریزه استفاده می شود، همچنین باید بدانید که لایه بیرونی این پنیر در بیشتر موارد رنگی متفاوت با پنیر داشته و ساختار آن خشک تر می باشد.

جالب است بدانید که ظرف های چوبی که در روش سنتی تهیه پنیر از آن استفاده می شود نیز در روش صنعتی مورد استفاده قرار می گیرد، دلیل این امر سالم ماندن پنیر کممبر در این نوع ظرف می باشد، این قالب های چوبی برای بسته بندی و صادرات پنیر کممبر نیز کاربرد دارد.

گرجستان: چورچخلا

گرجستان یکی از کشور هایی بوده که در سال های اخیر مورد توجه افراد بسیاری قرار گرفته است، گردشگران تور گرجستان ضروری است بدانند که این کشور در کنار سوغاتی هایی نظیر خنجر، جواهرات و کلا های پشمی، دارای سوغاتی های خوراکی متنوعی بوده که معروف ترین و خوشمزه ترین آن ها چورچخلا می باشد.

چورچخلا نوعی آبنبات بوده که نمونه آن را تنها در نقاط مختلف این کشور خواهید یافت، این خوراکی سنتی امروزه مورد توجه افراد بسیاری قرار گرفته و به یکی از اصلی ترین سوغاتی های این کشور تبدیل گشته است.

مردم محلی این کشور، چورچخلا را معمولا در اعیاد و سال نو سرو می نمایند اما در تمام طول سال می توانید از نقاط مختلف گرجستان این خوراکی را تهیه کنید، چورچخلا ها انواع بسیاری داشته اما به طور کلی طعم آن ها رو به شیرینی می باشد.

روش تهیه چورچخلا: همانطور که به آن اشاره شد این خوراکی آبنباتی، مدل های متنوعی داشته اما به طور کلی برای تهیه آن نخی را از میان آجیل های مختلف مانند فندوق، بادام، کشمش و گردو عبور داده و آن را درون مایع ای که معمولا شهد انگور (تاتارا) است، قرار می دهند، پس از مدتی تاتارا به دور نخ ها چسبیده و خشک می شود.

قیمت چورچخلا ها با توجه به نوع و اندازه و مواردی که در آن ها به کار رفته، متفاوت است، به طور کلی این خوراکی سوغاتی مناسبی به حساب می آید.

کانادا: شربت افرا

کشور کانادا دارای سوغاتی های بسیاری مانند اشیاء دست ساز چوبی، سکه های فلزی و زیور آلات می باشد، اما زمانی که بحث سوغاتی های خوراکی به میان می آید، تمام خوراکی های سنتی این کشور ارتباط مستقیمی با درخت افرا دارند.

همانطور که میدانید برگ موجود در پرچم این کشور، برگ افرا بوده و مردم کانادا برگ افرا را به عنوان سمبل این کشور می شناسند، همین امر سبب شده است که از این نماد در فراوریات مختلف این کشور استفاده شود، همچنین از عصاره برگ درخت افرا خوراکی های متنوعی مانند شیرینی، شربت و شکلات فراوری می شود.

از میان خوراکی های تهیه شده با عصاره افرا، شربت افرا معروف ترین سوغاتی این کشور به حساب می آید. شربت افرا در سایر نقاط جهان نیز فراوری می شود اما کانادا بزرگترین فراوری نماینده آن می باشد. در بیشتر موارد ظرف شیشه ای که شربت درون آن ریخته می شود، شکلی شبیه به برگ افرا دارد، از همین رو می توان گفت که شربت افرا اصلی ترین و اصیل ترین سوغاتی این کشور محسوب می شود.

روش تهیه شربت افرا: شربت افرا به طور مستقیم از درخت افرا گرفته شده و خالص بودن آن بسیار اهمیت دارد. به طور کلی کانادا کشوری با آب و هوای سرد می باشد، درخت افرا در این گونه شرایط آب و هوایی بخصوص در فصل زمستان، آغاز به ذخیره نشاسته در ریشه و تنه خود می نماید، نشاسته جمع آوری شده به مرور زمان تبدیل به نوعی شکر شده و با فرا رسیدن فصل بهار به همراه شیره اصلی درخت، از ریشه بالا آمده و از حفره هایی که توسط فراوری نمایندگان این شربت بر روی درخت ایجاد شده به بیرون می ریزد.

شیره جمع آوری شده دارای مقداری آب بوده که فراورینمایندگان با استفاده از روش های خاصی آب را جدا نموده و خلوص شربت را به 100 درصد می رسانند.

شربت افرا مصارف بسیاری در این کشور دارد، افراد برای پخت بسیاری از شیرینی ها ، پن کیک ها، بستنی و غذا های مختلف از این شربت استفاده می نمایند.

این شربت دارای خواص بسیاری بوده و برای درمان دیابت نوع دو بسیار مفید است، از خواص معدنی موجود در آن می توان به کلسیم، منگنز و روی اشاره کرد.

هندوستان: ادویه و چای

هندوستان یکی از کشور های نزدیک به ایران بوده که ادویه های آن هواداران بسیاری در سرتاسر جهان دارد، ادویه های تند و خاص فراوری شده در این کشور در بیشتر غذا های آن ها استفاده می شود، همین امر سبب شده است که غذا های محلی و سنتی هندوستان بسیار تند باشد، کمتر کسی را می توان یافت که تحمل خوردن بعضی از غذا های تند این کشور را داشته باشد، اما ادویه جات هندی اگر در مقدار کم به غذا اضافه شوند، طعمی بسیار عالی خواهند داشت.

از انواع ادویه های معروف کشور هند می توان به کاری، پودر فلفل، دارچین، خردل، زردچوبه، هل سیاه، تمبر هندی و زیره اشاره کرد. در سال های اخیر این گونه ادویه ها مورد توجه افراد بسیاری قرار گرفته و امروزه به یکی از کالا های صادراتی هند تبدیل شده است، بیشتر گردشگران تور هند مقداری از این ادویه را جهت دادن سوغاتی به آشنایان خود تهیه می نمایند.

از دیگر سوغاتی های خوراکی موجود در این کشور می توان به چای هندی اشاره کرد، امروزه چای به یکی از نوشیدنی های محبوب در سرتاسر جهان تبدیل شده و در ایران نیز هواداران بسیاری دارد، چای بومی هندی که در مناطق شمال شرقی این کشور کشت می شود از محبوبیت بالایی در بین گردشگران برخوردار است، گفتنی است که این کشور سالانه بیش از 850,000,000 کیلوگرم چای فراوری نموده و بخشی از آن را صادر می نماید.

سوئیس: شکلات لینت

شکلات یکی از محبوب ترین خوراکی های موجود در جهان بوده که امروزه هواداران بسیاری دارد، این ماده خوش طعم خواص بسیاری داشته و محصولات متنوعی با استفاده از آن به فراوری می رسد. شکلات هایی امروزه در بسته بندی های مختلف عرضه می شوند در بیشتر موارد از ترکیب پودر کاکائو و کره کاکائو با شیر و شکر تهیه می شوند، هرچه میزان شکر کمتر باشد، طعم شکلات تلخ تر است. در سال های اخیر شکلات تلخ مورد توجه افراد بسیاری قرار گرفته، این نوع از شکلات خواص بیشتری نسبت به شکلات های شیرین دارند.

کشور سوئیس نیز دارای سوغاتی های بسیاری بوده که معروف ترین آن ها ساعت های سوئیسی می باشند، از سوغاتی های خوراکی این کشور می توان به شکلات لینت اشاره کرد. لینت یکی از کارخانه های فراوریات انواع شکلات بوده که محصولات آن هواداران بسیاری در سراسر جهان دارند، بیشتر علاقمندان به شکلات حداقل یک بار محصولات این شرکت را امتحان نموده اند.

بهترین نوع این شکلات را تنها می توان در کشور سوئیس تهیه نمود، همین امر سبب شده است که شکلات های این شرکت به یکی از سوغانی های خوشمزه سوئیس تبدیل شود.

تاریخچه استفاده از این گیاه خوش طعم به بیش از 5 هزار سال پیش باز می شود، در آن دوران مردمان بومی آمریکای مرکزی و جنوبی از این گیاه به عنوان دارو استفاده می نموده اند، بعد ها سایر کشور ها به استفاده از این ماده روی آورده و به مرور شکلات های امروزی به فراوری رسیده اند. با مطالعه تاریخچه کشور سوئیس متوجه خواهید شد که این کشور نیز نقش مهمی در تهیه شکلات های امروزی داشته است، در سال 1845 میلادی شخصی به نام داوید اشپرونگلی شوارتز به همراه فرزند خود، مغازه ای در شهر زوریخ تاسیس کرد.سال های بعد کسب و کار آن ها رونق یافت و پیروز شدند کارخانه فراوری شیرینی و شکلات را تاسیس نمایند، رودولف لینت پسر داوید، در طول این سال ها به دنبال روشی نوین برای تسویه شکلات بود، وی در سال 1879 پیروز شد روشی به نام کونچینگ را برای تصفیه ابداع کند، پس از آن لینت دستگاهی به نام لانگ کونچ را طراحی کرد که تا به امروز از آن استفاده می شود.

ایران: پسته

همانطور که در ابتدای متن به آن اشاره شد، سوغاتی های خوراکی و خوشمزه ایران به یک مورد ختم نشده و تعداد آن ها بسیار بالا می باشد، یکی دیگر از خوشمزه ترین سوغاتی های جهان، پسته می باشد. پسته یکی از مهم ترین آجیل های ایرانی بوده و طعم آن به هر ذائقه ای خوش می آید، بعضی از افراد پسته را به شکل خام و بعضی دیگر نوع بو داده آن را مصرف می نمایند. گفتنی است که نوع تازه پسته هواداران بسیاری داشته و فروش بسیاری در کشورمان دارد.

امروزه با بالا رفتن بی سابقه قیمت پسته، آن را به عنوان طلای سبز می شناسند و به عنوان کالایی گران قیمت به فروش می رسد. پسته یکی از اصلی ترین کالا های صادراتی ایران بوده در نقاط مختلف جهان هواداران بسیاری دارد، پسته صادراتی در بسته بندی های بسیار شیک عرضه می شوند.

معروف ترین شهر فراوری نماینده پسته در ایران، کرمان بوده و پس از آن سبزوار و دامغان نیز از فراوری نمایندگان پسته در کشورمان هستند، به طور کلی پسته انواع بسیاری داشته که معروف ترین آن پسته اکبری می باشد. گفتنی است که پسته در ماه های شهریور و مهر برداشت می شود، نوع خام پسته نیز تنها در این ماه ها قابل تهیه است.

جالب است بدانید که درخت پسته در سایر نقاط جهان مانند آمریکا، سوریه، افغانستان و ترکیه کاشته می شود، اما ایران بزرگترین و معروف ترین فراوری نماینده آن بوده، همچنین کیفیت پسته فراوری شده در ایران به مراتب بالا تر از سایر کشور های می باشد. طبق امار بدست آمده در سال 2013 میلادی، ایران در حدود 479 هزار تن پسته فراوری نموده است، در صورتی که حجم فراوری پسته آمریکا 196 هزار تن و ترکیه 88 هزار تن تخمین زده می شود.

پسته خواص دارویی بسیاری داشته و سرشار از ویتامین B، E، منیزیم و مس می باشد، همچنین مصرف آن برای درمان کم خونی توصیه می شود، گفتنی است که مصرف بیش از حد آن باعث چاقی و بالا رفتن فشار خون خواهد شد.

پسته کاربرد بسیاری در سایر خوراکی های سنتی ایرانی نظیر گز و سوهان دارد، گز اصفهان یکی دیگر از سوغاتی های خوشمزه ایرانی بوده که معروف ترین نوع آن پر از مغز پسته می باشد، درصد مغز پسته به کار رفته در گز، کیفیت و قیمت آن را تایین می نماید. گز اصفهان در دو نوع اردی و لقمه ای فراوری می شود، این خوراکی شیرین و خوش طعم معمولا در کنار چای سرو شده و هواداران بسیاری در سراسر جهان دارد، امروزه ایران یکی از صادر نمایندگان اصلی گز در جهان به حساب می آید.

ارمنستان: مربای گردو

ارمنستان یکی دیگر از کشور هایی بوده که امروزه مورد توجه گردشگران ایرانی قرار گرفته است، بیشتر سوغاتی های ارمنستان را صنایع دستی و سنتی آن تشکیل می دهند، در میان این گونه اجناس یک سوغاتی خوش طعم به نام مربای گردو نیز وجود دارد.

مربای گردو که با استفاده از گردو های تازه (چاقاله گردو) همراه با پوست تهیه می شود، طعمی نزدیک به مربای آلبالو داشته و رنگ آن مایل به زرشکی است.

روش تهیه مربای گردو: تهیه این مربا نسبتا سخت بوده و بهترین نوع آن را تنها در ارمنستان می توان یافت، برای تهیه آن ضروری است بر روی چاقاله گردو ها با استفاده از سوزن چندین سوراخ ایجاد کنید و سپس در حدود 10 روز آن ها را درون ظرفی پر از آب قرار دهید. پس از آن در حدود 12 ساعت گردو ها را در آب آهک قرار داده و سپس گردو ها را در مایع حرارت دیده شکر و آب ریخته و پس از گذشت 5 دقیقه پخت مربا به سرانجام رسیده و ضروری است مربا را برای خنک شدن درون ظرف شیشه ای بریزید.

همانطور که به آن اشاره شده تهیه مربای گردو بسیار سخت بوده پس بهتر است آن را از ارمنستان تهیه کنید و یا از آشنایانتان که به تور ارمنستان رفته اند بخواهید که این مربا را برایتان به عنوان سوغاتی تهیه نمایند.

هلند: ویفر کوکی و دراپ

کشور هلند یکی از زیبا ترین مناطق در قاره اروپا بوده که سالانه نظر گردشگران بسیاری را به سمت خود جذب می نماید، این شهر در کنار سوغاتی های اصلی خود که یکی از آن ها گل لاله و بذر آن می باشد، دارای سوغاتی های خوراکی متنوعی است.

دو مورد از خوراکی های محبوب موجود در این کشور، ویفر کوکی و دراپ های شور و یا شیرین می باشد.

ویفر های کوکی که در این شهر تهیه می شوند طعمی بسیار عالی داشته و نمونه آن ها را در هیچ جای دیگر نخواهید یافت، لایه میانی این کوکی ها را با استفاده از کارامل پر می نمایند.

این نوع ویفر ها را می توان در تمام نقاط این کشور تهیه کرد اما بهترین نوع آن در بازار آلبرت کایپ به فروش می رسد، طعم این شیرینی ها به قدری دلنشین است که اگر یکبار آن را امتحان کنید، بدون شک مقداری از آن را جهت سوغاتی دادن به آشنایان خود تهیه خواهید کرد.

دومین سوغاتی خوشمزه این کشور دراپ می باشد، دراپ های در واقع نوعی شیرین بیان هستند که با طعم های مختلف و نوع های متنوع عرضه می شوند، این خوراکی هواداران بسیاری داشته و از سوغاتی های معروف هلندی بخصوص شهر آمستردام به حساب می آید.

تایلند: میوه

کشور تایلند امروز به یکی از مقاصد گردشگری محبوب در جهان تبدیل شده است، سالانه افراد بسیاری برای بازدید و تفریح، تور تایلند را در برنامه سفر خود قرار می دهند، سوغاتی های اصلی این کشور عبارت اند از ابریشم، ظروف دست ساز، جواهرات، مجسمه ها و میوه های تایلند.

میوه های تایلندی یکی از سوغاتی های محبوب این کشور بوده که نمونه آن ها را در سایر نقاط جهان نمی توان یافت، طعم بسیار دلنشین این میوه سبب شده است که به عنوان یکی از سوغاتی های اصلی این کشور شناخته شود، از انواع این میوه ها می توان به جک فروت، چری مویا، منگوستین، رامبوتان، دوریان، دراگون فروت و لنگان اشاره کرد.

کمیاب بودن این گونه میوه ها سبب شده است که امتحان آن ها بسیار هیجان انگیز باشد، پس از به یکی از شهر های تایلند سفر نموده اید، کمی میوه تهیه کنید و به عنوان سوغاتی برای دوستان و آشنایان خود ببرید، گفتنی است که می توانید نوع خشک شده این میوه ها را تهیه کنید.

اتریش: موتزارت کوگه

اتریش یکی از شهر های زیبا در قاره اروپا بوده که سال های اخیر توجه گردشگران بسیاری را به خود جذب نموده است، از معروف ترین سوغاتی خوراکی موجود در این شهر می توان به شکلات های موتزارت کوگه اشاره کرد.

موتزارت کوگه یکی از محبوب ترین ترافل های شکلاتی در جهان بوده که درون آن با مغز پسته و نوقا پر شده است. تاریخچه تهیه این گونه شکلات به سال 1890 میلادی باز می شود، در آن دوران شخصی به نام پاول فوئست تهیه و پخت این ترافل ها را ابداع نمود، علاقه شخصی پاول به هنرمند معروف اتریشی موتزارت باعث شد که نام این ترافل را موتزارت کوگه بگذارد، بعد ها بر روی بسته بندی فویلی این ترافل، عکس موتزارت چاپ شد.

گردشگران می توانند این خوراکی خوشمزه را از بیشتر فروشگاه های موجود در این کشور تهیه نمایند.

در این مقاله سعی بر آن داشتیم تا گردشگران را با خوشمزه ترین سوغاتی های جهان آشنا سازیم، موارد ذکر شده در این مقاله به طور کلی ذکر شده و ممکن است هر منطقه دارای سوغاتی های خوراکی دیگری نیز باشد که در مقالات آینده به آنالیز آن ها خواهیم پرداخت.

منبع: گردشبان

به "معرفی چند تا از خوشمزه ترین سوغاتی های دنیا" امتیاز دهید

امتیاز دهید:

دیدگاه های مرتبط با "معرفی چند تا از خوشمزه ترین سوغاتی های دنیا"

* نظرتان را در مورد این مقاله با ما درمیان بگذارید