شناسایی کرونا در ریه با مدل های سه بعدی
به گزارش عینک گوچی، پژوهشگران آمریکایی در آنالیز جدید خود، مدل های دیجیتالی را ابداع نموده اند که می توانند وجود کووید- 19 را در ریه شناسایی نمایند.
پژوهشگران دانشگاه ایالتی لوئیزیانا (LSU)، در پروژه جدیدی نشان داده اند که می توان روش هایی را که برای آنالیز ریه پرندگان و خزندگان به کار می فرایند، برای تشخیص کووید- 19 در بیماران نیز مورد استفاده قرار داد. آنها در این آنالیز نشان داده اند که مدل های سه بعدی، روش واضح تری برای ارزیابی انتشار عفونت ناشی از کووید- 19 در سیستم تنفسی بدن هستند.
پژوهشگران در این پروژه، مدل های دیجیتال سه بعدی را از سی تی اسکن بیماران بستری شده ابداع کردند که نشانه های ابتلا به کروناویروس را در خود داشتند.
این روش می تواند به تشخیص دقیق و درست کووید- 19 و شکل و ساختارهایی را ارائه دهد که با وجود بیماری مرتبط هستند. با این روش، امکان تقسیم بندی سه بعدی داده ها را فراهم می نماید که طی آن می توان الگوی جریان هوا را در بافت ریه مدل سازی کرد.
پژوهشگران، اسکن ها را با یاری یک برنامه موسوم به آویزو (Avizo) و روش هایی برای پژوهش در خصوص آناتومی، به صورت مدل های دیجیتال سه بعدی درآوردند.
بردلی اسپیلر (Bradley Spieler)، از پژوهشگران این پروژه گفت: تاثیر کلی کووید- 19 بر دستگاه تنفسی، ناشناخته مانده است اما مدل های سه بعدی دیجیتال می توانند ابزار جدیدی برای ارزیابی میزان انتشار بیماری در ریه ها باشند. این ابزار، به خصوص در مواردی کارآمد است که پاسخ آزمایش کووید- 19 منفی است اما نشانه های بالینی مبنی بر ابتلا به این بیماری وجود دارد.
تا به امروز مدل های خوبی وجود نداشته اند که عملکرد کووید- 19 را در ریه ها نشان دهند؛ در نتیجه تمرکز این پژوهش، بر ارائه تصویری از آسیب ریوی در مدل های سه بعدی است.
دکتر اما اسکاکنر (Emma Schachner)، از پژوهشگران این پروژه گفت: مدل ما نسبت به مدل های پیشین، چالش برانگیزتر است و به زمان بیشتری احتیاج دارد اما نتایج دقیق تری را با جزئیات بیشتر ارائه می دهد.
این پژوهش، در مجله BMJ Case Reports به چاپ رسید.،ایسنا
منبع: ایران آنلاین