ساخت قاشق ویژه افراد مبتلا به پارکینسون از سوی محققان کشور
به گزارش عینک گوچی، محققان دانشگاه علم و صنعت موفق به طراحی و ساخت قاشق هایی برای بیماران مبتلا به پارکینسون شدند که قادر است با آنالیز لرزش دست، امر غذا خوردن را برای این بیماران تسهیل کند.
سیدامین میر فخار یکی از محققان این طرح در گفت وگو با عینک گوچی، با اشاره به جمعیت مبتلایان به پارکینسون در دنیا اضافه کرد: از آنجا که یک درصد افراد مبتلا به این بیماری در ایران زندگی می نمایند احتیاج است تا شرایط زندگی آنها بهبود یابد از این رو در مطالعات خود اقدام به طراحی و ساخت قاشق های ویژه برای این دسته از بیماران کردیم.
وی در این باره شرح داد: افراد مبتلا به پارکینسون به دلیل لرزش دست در خوردن غذا با مشکلاتی روبرو هستند و این در حالی است که تغذیه مناسب در روند بهبود و درمان این بیماران موثر است.
میرفخار خاطر نشان کرد: بر این اساس قاشقی ویژه این بیماران را طراحی کردیم که قادر است با دو درجه آزادی، لرزش های دست این افراد را کنترل کند تا خوردن غذا برای این بیماران راحت تر گردد.
این محقق با بیان اینکه در داخل بدنه این قاشق حسگرهای حساس به لرزش تعبیه شده است، یادآور شد: این سنسورها لرزش های دست را کاهش می دهد به گونه ای که حدود یک هزارم مقدار بار وارده به دلیل لرزش را به دست وارد می نماید.
وی با اشاره به وجود موتورهایی در داخل این قاشق یادآور شد: این موتورها با اندازه گیری میزان اغتشاش وارد شده به دست متناسب با آن پاسخ می دهد یا به نوعی حرکت عکس اعمال شده را ایجاد می نماید تا دست تا حدی ثابت بماند. از این طریق بیمار می تواند بدون احتیاج به یاری غذای خود را میل کند.
میرفخار با بیان اینکه این محصول نمونه خارجی دارد، اظهار کرد: نمونه خارجی آن حدود 5 میلیون تومان است و ما توانسته ایم با قیمت 500 هزار تومان آن را بسازیم، ضمن آنکه وزن آن 100 گرم است و به صورت ارگونومیک و متناسب با دست ساخته شده است تا بیمار آسیبی نبیند.
این محقق، قابلیت تعویض و شستشوی بخش جلویی قاشق را از مزیت های دیگر این محصول نام برد و گفت: علاوه بر آن این محصول به گونه ای ساخته شده که می توان چنگال هم روی نوک آن نصب کرد.
این دانشجوی مکانیک دانشگاه علم و صنعت، ضد آب بوده را از دیگر قابلیت های این محصول مطرح کرد و اضافه کرد: در حال حاضر به دنبال تجاری سازی این محصول هستیم و رایزنی هایی نیز در این زمینه صورت گرفته که امیدواریم تا چند ماه آینده موفق به تجاری سازی آن شویم.
به گزارش عینک گوچی، این طرح زیر نظر آزمایشگاه تعامل انسان و ربات دانشگاه تهران توسط سیدامین میر فخار و علی سلیمانی دانشجویان رشته مکانیک دانشگاه علم و صنعت صورت گرفته است.
منبع: خبرگزاری ایسنا