عبداللهی: از 19 عامل مرگ در بیماری های غیرواگیر 10 عامل مربوط به تغذیه است

به گزارش عینک گوچی، مدیرکل دفتر بهبود تغذیه جامعه اظهار داشت: 10 عامل از 19 عامل مرگ در بیماری های غیرواگیر مربوط به تغذیه است.

عبداللهی: از 19 عامل مرگ در بیماری های غیرواگیر 10 عامل مربوط به تغذیه است

به گزارش گروه اجتماعی عینک گوچی، دکتر زهرا عبداللهی در وبینار ضرورت توجه به تغذیه کارکنان گفت: بیماری های غیرواگیر علت 60 درصد مرگ ها در دنیا و 76 درصد مرگ ها در ایران است. این شرایط در تمام کشور های با عایدی بالا، میانه و پایین از جمله در ایران که عایدی میانه دارد، یک فرایند افزایشی دارد.

وی با اشاره به این که الگوی غذایی نامناسب اولین ریسک فاکتور و اولین علت مرگ هاست، ادامه داد: در یک مطالعه که در 195 کشور به وسیله 130 محقق از 40 کشور دنیا انجام شد، رژیم غذایی نامناسب با 11 میلیون قربانی اولین عامل خطر مرگ در دنیا شناخته شده و یک پنجم مرگ ها را در دنیا داراست.

وی اضافه کرد: در سال 2017 ایران 299 هزار مورد مرگ داشته است که این رقم در سال 2040 میلادی به حدود 800 هزار مورد می رسد که 390 هزار مورد آن ناشی از بیماری های غیرواگیر خواهد بود.

مدیرکل دفتر بهبود تغذیه جامعه گفت: بار مالی ناشی از بیماری های غیرواگیر سالانه معادل 446 هزار میلیارد تومان یعنی معادل 3 درصد فراوری ناخالص ملی (GDP) و هزینه غیرمستقیم این بیماری ها معادل 238.2 هزار میلیارد تومان در کشور خواهد بود.

دکتر عبداللهی گفت: آخرین مطالعه سال 1400 در گروه سنی 18 تا 65 سال نشان می دهد که یک سوم جمعیت فعال کشور دارای کلسترول بالا، 40 درصد آقایان و 36 درصد خانم ها دارای اضافه وزن و 51 درصد جمعیت تحرک بدنی کافی ندارند.

وی با بیان این که ایرانیان 9.7 گرم در روز یعنی دو برابر اندازه توصیه شده که مصرف روزانه 5 گرم نمک است، بیشتر نمک مصرف می نمایند، بیان داشت: با افزایش مصرف سبزی و میوه، کاهش مصرف روغن، کاهش اسید چرب اشباع و افزایش تحرک بدنی و کنترل وزن شاهد کاهش 27 درصدی غیبت در کار، کاهش 26 درصدی هزینه های مراقبتی و کاهش 32 درصدی هزینه های ناتوانی و معلولیت ناشی از بیماری ها خواهیم بود.

وی اشتغال حدود 8.5 میلیون کارمند در دستگاه های مختلف را مورد اشاره قرار داد و ادامه داد: بر اساس بند 8 مصوبه شورای عالی سلامت و امنیت غذایی در اسفند 94 دستگاه های اجرایی مکلف به تدوین برنامه عملیاتی بهبود شرایط سلامت کارکنان خود بر اساس بسته پایه خدمات سلامت کارکنان دولت که مسئولیت تهیه آن به وزارت بهداشت محول شده است، هستند.

مدیرکل دفتر بهبود تغذیه جامعه تشکیل کمیته راهبردی بهبود تغذیه کارکنان متشکل از نمایندگان دستگاه های اجرایی، ابلاغ بسته اجرایی تغذیه کارکنان، تدوین برنامه عملیاتی بهبود تغذیه کارکنان در هر دستگاه اجرایی، برگزاری دوره های آموزشی ضمن خدمت در زمینه تغذیه سالم، اجرای دستورالعمل تغذیه در غذاخوری ها، پایش و نظارت بر کیفیت تغذیه در غذاخوری ها و پایش اجرای برنامه به وسیله دبیرخانه سلامت و امنیت غذایی (ساغ) را خواهان شد.

لازم به ذکر است این وبینار با حضور دکتر دل پیشه رییس دبیرخانه شورای عالی سلامت و امنیت غذایی، دکتر رنجبر از سازمان بهداشت دنیای و مدیران تغذیه دانشگاه های علوم پزشکی کشور برگزار گردید.

منبع: خبرگزاری دانشجو

به "عبداللهی: از 19 عامل مرگ در بیماری های غیرواگیر 10 عامل مربوط به تغذیه است" امتیاز دهید

امتیاز دهید:

دیدگاه های مرتبط با "عبداللهی: از 19 عامل مرگ در بیماری های غیرواگیر 10 عامل مربوط به تغذیه است"

* نظرتان را در مورد این مقاله با ما درمیان بگذارید