در روزهای آلودگی هوا چه بخوریم؟
به گزارش عینک گوچی، خبرنگاران : برخی از خوراکی ها آسیب آلودگی هوا را کاهش می دهند.
آلودگی هوا در این روزها بسیار زیاد است. شما باید بدانید که چه خوراکی هایی مصرف کنید تا اثرات سوء آلودگی هوا روی بدن تان کاهش یابد.
به گزارش عینک گوچی، آلودگی هوا چهارمین دلیل مرگ در دنیا محسوب می شود و بعد از فشار خون بالا، مصرف دخانیات و سوءتغذیه، آلودگی هوا چهارمین دلیل مرگ و میر است و دومین دلیل مرگ ناشی از بیماری های غیر واگیر بعد از مصرف دخانیات واقع شده است. این نشان می دهد که آلودگی هوا اثر زیادی بر افزایش مرگ های زودرس در دنیا دارد.
برخی از گروه ها مانند بچه ها، افراد مسن، مادران باردار و بیماران قلبی و ریوی در شرایط آلودگی هوا، بیشتر در معرض خطر قرار دارند. در شرایط آلودگی هوا مردم و بویژه گروه های حساس باید شیر و لبنات کم چرب مصرف کنند و مصرف روزانه دو لیوان شیر کم چرب به کاهش عوارض ناشی از آلودگی هوا کمک می کند زیرا کلسیم موجود در شیر مانع از جذب آلاینده هایی مانند فلزات سنگین می شود.
نقش سیب در زمان آلودگی هوا
میوه های دارای ترکیبات آنتی اکسیدان از مواد غذایی مفید در زمان آلودگی هوا هستند. مصرف میوه های دارای ترکیبات آنتی اکسیدان از سلول های بدن در مقابل آسیب دیدن در شرایط آلودگی هوا محافظت می کند که سیب یکی از میوه های سرشار از آنتی اکسیدان است. همچنین میوه های دارای ویتامین A، E و C خاصیت آنتی اکسیدان دارند.
مرکبات و میوه های با رنگ نارنجی، زرد و قرمز، موز، خرمالو، انواع فلفل های سبز و نارنجی، هویج، چای سبز و سیاه، روغن های سویا، آفتابگردان، کلزا و زیتون نقش آنتی اکسیدانی دارند و در شرایط آلودگی هوا از بدن مراقبت می کنند.
همچنین مصرف دو وعده ماهی در هفته در شرایط آلودگی هوا بسیار مهم است؛ زیرا ماهی به دلیل وجود ویتامین E و امگا 3 به کاهش عوارض آلودگی هوا کمک می کند.
در زمان آلودگی هوا مایعات زیاد بنوشید
مصرف زیاد آب و مایعات در زمان آلودگی باعث شستشوی دستگاه گوارش و رفع عطش و خشکی دهان ناشی از این شرایط هوایی می شود و از سوی دیگر با مصرف آب، بخشی از آلودگی هوا که وارد بدن شده از راه ادرار دفع می شود.
در شرایط آلودگی هوا، مصرف نوشابه های گازدار به دلیل ایجاد اختلال در جذب عناصر مفید در بدن، می تواند آثار سوء آلودگی هوا را دو برابر افزایش دهد.
بنابر اعلام وزارت بهداشت، در شرایط آلودگی هوا، مصرف روزانه حداقل 400 گرم میوه و سبزیجات که معادل 3 واحد میوه و 2 واحد سبزی است، بسیار مفید است. هر واحد میوه به مقدار یک عدد میوه با مقدار میانه و هر واحد سبزی به مقدار یک خیار سبز، هویج یا گوجه فرنگی است اما مصرف روزانه یک عدد سیر بسیار مفید است.
منبع: رکنا